Segmen Puasa & Kueh Raya Pertama

Tempoh segmen dilanjutkan



Assalamualaikum.

Dengan lafaz 'Bismillahhirrahmannirrahim' Mummy ingin menganjurkan lagi segmen. Kali ini bersempena menjelangnya hari raya dan berakhirnya Ramadan yang pasti kita akan rindui.


Pengalaman mummy yang tidak seberapa:
"Seingat mummy, puasa pertama mummy adalah masa sekolah darjah empat atas desakan Allahyarhamah ibu tercinta. Dalam masa yang masa Allahyarham bapa pula masih tidak galakkan untuk mummy berpuasa lagi, sebab katanya, mummy ni cekeding je.. Haha!
Sebagai menghormati suruhan ibu, maka berpuasalah juga, tapi bila balik dari sekolah mesti duduk berjam² dalam bilik air, konon² hendak sejukkan badan tepi kolah. Petang² pula curi² bukak peti sejuk. Kalu takde orang nampak, sempat teguk air sejuk. Haha! Zaman kanak² lah katakan.
Kueh raya pertama mummy ingat lagi, namanya Biskut Aloha. Waktu itu berusia 12 tahun iaitu masa sekolah darjah enam. Bila teringat macam tak percaya pula, bercampur bangga. Hehe.. Mummy buat sendiri dari kerja menyukat, menguli hinggalah membakar sampai masak. Tak hangus oke! Sebelum itu, memang tiap² tahun dari zaman tak sekolah selalu tolong ibu buat kueh tart yang sudah jadi biskut raya turun temurun."


Cara menyertai segmen insya-Allah senang saja:
1- Follow blog dan google+ mummy (Ann-zack Smile)
2- Buat entri bertajuk 'Segmen Puasa& Kueh Raya Pertama' dan link kan entri ke belog anda dengan menampal banner di atas. Boleh copy link banner di bawah: 
3- Tinggalkan URL link entri anda di ruangan komen di bawah.
4- Bonus: Sediakan perengan ringkas tentang pengalaman puasa atau kueh raya pertama anda, atau ceritakan tentang kedua-duanya sekali.  ~Optional~
5- Tinggalkan juga ukuran bahu anda dan saiz baju yang biasa anda pakai S, M atau L di ruangan komen atau dalam entri anda. Siapa tahu mungkin anda bertuah. ~Optional~
6- Senaraikan juga belog ini, ke dalam blog list anda yang sedia ada. ~Jika ada~

Kebaikan menyertai segmen:
1. Menggalakkan blogwalking sesama peserta bagi menambah kenalan blogger dan rapatkan lagi ukhwah.
2. Total 30 Blog (dipilih secara rawak) akan di link di sini selama 3 bulan mengikut kategori (bermula dari hari pengumuman).
3. Akan mendapat Hadiah misteri berupa tshirt atau kemeja untuk wanita atau lelaki yang mempunyai referral tertinggi ke blog Macam² Ann untuk kategori Bonus.


Pakaian adalah tajaan Surf&Shoppe dan Bundle Bobbi.

Jom join dan blogwalking.

Senarai Peserta Setakat Ini:

--------------------------------------


Nota: Puasa dah abih daa... Selamat Hari Raya lah pulak



23 comments:

Fuza Musa said...

Berkongsi pengalaman puasa

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

SIZE : M

Salam Aidilfitri semua

Alynn Azman said...

Assalammualaikum kak . Lynn join ye.. follower #157 dan #1609

Ukuran bahu 14.5 cm , size M

http://alynnazfiz.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Anizz Annisa said...

assalam.. anis join segmen nie.. :)

saiz : L

http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

yang baik Ishak said...

datang menjengok cerita kueh raya... :D
http://yangbaik.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

saiz L

Azieera TajulRahim said...

http://satujanjikita.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

fadhil eda said...

selamat bersegmen semua. eda follow sini

Suziana Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Suziana Ahmad said...

Assalamualaikum. Saya dah join. Follower #1612 dan #149

Saiz M

http://suzanne1279.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Eira Aikawa said...

Eira join..
Saiz: M
http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

azman Arsad said...

saya join
http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

nor nazliana said...

ana join yer
saiz s

http://adna2029.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Eda Johari said...

eda join :)

http://edaeri.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

saiz baju M/L

mama ka0ri said...

salam kenal..

saya join yer..

berkongsi pengalaman berpuasa dan buat biskut raya..hihi...

http://ka0rist0ry.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

ika zulkefli said...

http://sepupusepakat.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Siti Sharini said...

Salam..
Saya join yer..

http://storybyciksiti.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

size M

mawar berduri said...

Join..
http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Saiz M

Syuhada Salleh said...

join..

http://www.syuhadasalleh.my/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

saiz L

Z@i Z@mR33 said...

sy join

http://storymoryluahanku.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

Muhammad Khudri said...

saya join sama

http://khudri2337.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

SAIZ: S

Mastura Aziz said...

Mas join..
saiz : M

http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

mujahidah maisarah said...

iqa join

size m

http://hurinnadhirah.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

yang baik Ishak said...

Selamat hari raya...
berkunjung lagi ke sini.

Cik Nadyya said...

singgah ~

ada masa sy join ye ^^