LUCU KE TAKK

As salam...

Baru teringat this story yang berlaku masa jadi nanny Adam Haziq...
Masa nak mandikan Adam, dia nangis² tak nak mandi, padahal dah pukul berapa kann masa tu, dah jam sebelah pagi. Ada 'barang baik' dlm pampers, mana boleh simpan lagi lama. Rasanye dia nangis sebab baru bangun tidur, dan tertidur lepas merajuk kena tinggal.

Dari nak bukak baju nangis, nak ajak gi bilik air pun nangis.. Dah sampai bilik air, nak bukak pampers nangis..

Tiba²..

Mokcik pun ter "Uwek.. Uwek.. Uwek.."

Dan² tu jugak adam terdiam, dan terus bersuara, " Eikk.." Bahasa budak kecik yang memang kita tak faham. Tapi mokcik translate kepada - "Busuk ker?". Haha...

Lepas pada tu, mood dia terus bertukar jadi baik..

Alkisah mokcik ni cepat terrespon kepada bau² yang busuk, memang nak termuntah saja². Jangan lah kalu time perut penuh.. mau bolih terkeluar segala isi perut kalu terhidu bau bucuk atau ternampak bende bu*uk.

Okay, end of story. So, Lucu ke tidakk?


Adam dah nak tido round ke-2

3 comments:

PeRdU cINta said...

sesetengah orang memang macam tu..spontan..bukan sengaja atau geli..tapi itulah yang terjadi..hihi :)

Lieya Von Jay said...

hehehee.... kesian kat nanny kn , tapi dh tugas dia kena lah buat bucuk2 pn

mama ila said...

Hehehe..memang lucu =)