Panggilan Dari Nombor



Pernah tak korang terima panggilan dari nombor² tersebut, tapi bila diangkat tiada siapa di hujung talian..
Tolong syer sikit pengalaman uols.

Pengalaman mummy sendiri, kalu angkat nombor² yang tidak dikenali...

SATU - Memang situasi macam di atas lah. Angkat jer diam atau line putus.

DUA - Nanti adalah yang buat promosi jual insuran lah, minta maaf ye para penjual insuran.

TIGA - Dapat baucer lah untuk penginapan kat mana² hotel atau

EMPAT - Tak pun nak offer percutian dengan nak caj ke atas kad kredit.

Tapi itu citer lapuk lah, zaman mummy kerja dulu. Ada jugak masa mula² berhenti keje dulu yang call nak offer kad kredit bagai, ingat² lupa jugak mummy ni, ingat banyak sangat hutang. Sebab apa i quit, becoz im no more hutang-piutang. Finance freedom. Memang malas nak layan lah sebenarnya kalu dapat call yang macam tu.

Fesen yang lagi satu ni, call orang, tapi bila angkat diam pulak. Apa ye opus operandi diorang ni.. stress lah mak macam ni!

Tolong mummy ye syer pengalaman korang atau sedara² korang.

Wassalam.

3 comments:

Khir Khalid said...

Sy pernah dpt yg no 3 tu.. lebih kuranglah dia offer pakej pelancongan.. tp sy ckp sy lebih suka cari bila rasa nk melancong. So, dia kata mcm2lah seolah2 sy ni x tau peluang lah.. tp setiap kali dia ckp, sy x marah cuma sy ulang ayat yg sama kat dia smpai dia boring.. mmg x minatlah "cold calling" ni..

ain. said...

sy tag,

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/segmen-1minggu-blog-budak-perempuan.html

yana aina said...

sy tak ingat pulak no apa .. tp selalu dpt no depan dia 03. ckp psl insuran .. menggangu jerk.