'We Are What We Eat'



Ehsan Mr. Google


Salam Uols..

Syiok ke raya korban kali ni?
Dah habis berkunjung ke rumah sanak-saudara dan sahabat-handai...
Korang dapat makan daging korban takk..
Mesti dah makan banyak nih kan..!

Atau mesti ada yang takut nak banyak.. Takut kolestrol!
Sebenarnya tak perlu risau pasal tu pun. Cuba tengok orang kat padang pasir, apa makanan diorang?
Kalu bukan regularly daging, mana diorang nak cari untuk makan ikan kan..
Maknanya, mesti ada petua macamana untuk elak dari dapat penyakit yang berpunca dari kolestrol.
Apa petuanye tuh..?!

Bagi mengelakkan kolestrol, hendaklah menikmati hidangan daging bersama secawan teh pudina atau teh limau. 
Jom tengok macamana nak sediakan teh pudina > http://food-ann-makan.blogspot.com/2010/11/teh-pudina.html

Entri kali ini adalah untuk mengulas kembali entri yang sebelum ini, iaitu berkenaan begerking. Untuk pengetahuan kekawan semua, sebelum ini saya pernah cari info pasal kehalalan makanan ini di web jakim dan rasanya pernah terbaca pada beberapa tahun yang lepas jawapan di ruangan aduan halal jakim bahawa makanan ini tidak pernah memohon sijil halal. Tapi kini, bagi peminat makanan tsb boleh menarik nafas lega selepas melihat ini

Ada kaitan tak tajuk entri dengan isi kandungannya?
Takde ke.. Rasa-rasanya ada la kot.. Kalu tak kena tepat pun sipi pun jadilah.. 
Tapi apa-apa pun, makanan memang akan jadi darah daging kita jugak..
Nanti di lain siaran, mungkin Ann akan sambung lagi pasal 'we are what we eat'. Jika dipanjangkan umur, dipanjangkan akal untuk menngarang lagi.

Sekian dulu buat tika dan saat ini. Wallahu'alam.

5 comments:

aibaks said...

argghh...banyaknyer gading eh! daging lembu aibaks makan time raya korban.. huhu..

zuanjoe said...

we are what we walk2.. :D
jom jalan-jalan

Botak said...

selidik dulu sebelum nak cekik apa² makanan..

aibaks said...

hehe.. rini lotal jerit bermasalah.. aibaks singgah sini folo plak

ann said...

ari ni mmg kotak menjerit buat hal lah.. pepandai kekawan lah nak tinggal jejak kat ner yer..! i lap u uols