Orang Islam Mesti Tengok










Dah puas tengok?
Atau tak pasti gambar apa?
Sila perhatikan lagi
Hingga anda rasa puas.

Sekarang, fikirlah sendiri

Saya tak maw-maw, cakap banyak pun tak guna..

7 comments:

ann said...

Tu pun kalu korang percaya lah.. if not, nothing much i can do. Just want share with u.. and let's think together-gether

Ogy said...

NAMPAK....tp tak pahamm kaitannyaa...yg hitam2 tu apa ya? najis ke sampah ke?

ann said...

ermm.. nmpk bulat leper².. bukan daging burger yg org letak antara roti burger ituh kew

belalang hijau said...

mc'D pun ade burger yg daging pork punya.tp kat m'sia xde la daging 2.dia utk negara luar sahaja.

psl burger king nih pun igt same mcm ape yang belalang ckp kat atas td...

Kasmawati Jaafar said...

ye lah. rasanya ni untuk pasaran luar negara je.

@©hØy said...

betul kata belalang. setiap makanan segera mesti dapat kelulusan dari jabatan agama dan kem. kesihatan. jenama a.bangsa memang ada daging tu tapi untuk pasaran di negara bukan islam je. sebagai contoh mcd di india x ada daging lembu, tapi di malaysia ada. pikir²kan lah

ann said...

Mungkin ada juga betul gambar yang terpapar adalah dari sumber luar dari mesia.
Just nak kongsi ni, pernah ann dengar dari kotak telivisyen dari somebody ann tak ingat la pulak, tapi apa yang ann simpan dalam² ialah; katanya lebih kurang macam ni:'Di mesia tiada larangan/sekatan untuk menjual apa² sekali pun.'
Ann perasan pulak, bila it comes pasal halal or haram, orang jakim la pulak yang kena menyiasat kehalalannya. itu pun rasanya setelah para penjual memohon sijil halal. Betulkan lah kalu ann cakap ni salah.
Tepuk dada tanya iman.