Lagi Idea Door Gift

Assalaamualaikum.

Cuti sekolah bakal bermula, pasti ramai yang akan berkunjungan ke majlis² kenduri kahwin nanti kan. Bagi bakal² pengantin dan keluarga pengantin juga mesti tengah sibuk² siapkan persiapan untuk majlis masing². 

Antara paling penting dalam suatu majlis kenduri kahwin adalah door-giftnya. Paling basic atau ikut temurun, telur rebus yang dihias lalu dipanggil bunga telur. Bila zaman beredar,  harga barangan juga sudah berbeza dan otak manusia juga semakin kreatif. Kali ni mummy nak kongsi door gift yang mummy dapat semasa mengunjungi beberapa kenduri yang lalu. Mungkin akan beri idea bagi mereka yang masih buntu mencari door gift untuk bakal tetamu nanti.


Gift untuk rombongan pengantin


Hand towel dijadikan door gift

5 comments:

Fuza Musa said...

wah..good idea tu

Z@i Z@mR33 said...

yg dlm bakul tu mcm best je

PeRdU cINta said...

Menarik,,

Dila Kazuha said...

Saya suka kalau doorgift yg ada guna mcm napkin or hand towel. tapi nk jimat bg makanan la kan? hehe...

singgah dan TAG awak...

http://dilakazuha.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

MaMa Rey said...

assalam MA..maaf lama mbls kunjungn..

Menarik idea ni..gift ada bakul tu best. .^^