Your Hero is My HeroBerderai² air jernih keluar dari hujung mata mummy hari ni, bila terbaca tentang kucing Hero. Dulu cerita kucing yang telah dikerat dua kaki depannya oleh manusia kejam pernah mengejutkan kita kerana haiwan itu masih bertahan untuk hidup setelah menghadapi pengdarahan yang banyak. Tapi kini Ia telah pergi meninggalkan para pencinta kucing selamanya setelah disahkan mengidap leukimia. 

Sedih.. sebab mummy pun adalah pencinta haiwan lebih² lagi kucing, yang boleh dikatakan teman mummy sedari zaman kanak²..


Sedih lagi, bila lihat gelagat kucing Hero ini yang terpaksa hidup hanya dengan 2 kaki belakangnya sahaja.. Mummy sangat bersimpati kepada penjaga Hero di atas kehilangan Hero buat selamanya.. Semoga Allah balas jasa mereka setimpal dengan apa yang telah dilakukan kepada Hero.

Tolonglah wahai manusia, jangan berlaku kejam terhadap binatang, kerana sesungguhnya ia juga adalah makhluk ciptaan Allah. Suatu ciptaan Allah itu bukanlah sia².

Mereka juga perlu makan, minum dan berkasih-sayang seperti manusia walaupun dikurniakan tanpa akal. Perbuatan baik kita terhadap haiwan pasti Allah akan balas baik. Begitu juga perbuatan jahat pasti akan dibalas jua.. Kisah Hero selanjutnya ini boleh dibaca di blog Kakimotong atau boleh Like Kakimotong FanClub.

Sekian. Wassalam.


1 comment:

Khir Khalid said...

Mmg kesian.. sedih..