Monyet Di Sungai Ramal

Assalaamualaikum!

Janji nak update pasal citer² busy last month, tapi still bizi kan.. So, tak dan lagi nak fokus citer tersebut.. Tapi ada citer lagi terhangat ni..

Tadi lepas ada ternampak 4 ekor monyet - disyaki anak beranak sebab ada 2 yang kecik masih baby la maksudnyer, tengah makan² di satu kawasan tempat longgokan sampah di tepi jalan di sungai Ramal. Dah lama sebenarnya tak kelihatan monyet² ni di kawasan tersebut sebab dah takder sangat dah kawasan hutan/pokok² kayu kat situ. Dek kerana sudah banyak kawasan sudah di jadikan penempatan manusia. Ada taman perumahan, dan rumah persendirian juger.

Kesian lak negok bintanang² ni tak der tempat tinggal lagi.. makan pun kutip sampah jer.. Hu-hu.. Kalu ada lah sesapa yang ada kaitan ngan Perhilitan.. Tak leh tangkap nyet² ni untuk pindah ke tempat lain.. Leh gak dia-ekor survive tanpa makan sampah..

Oklah itu jer nak story - ringkas dan segera.

1 comment:

miecyber said...

Pemenang Giveaway Sulung Miecyber's Blog telah di umumkan

http://www.miecyber.com/2012/03/pemenang-giveaway-sulung-miecybers-blog.html