Rape Ordeal for 24-year-old Trainee


Assalaamualaikum!

Berhati² wahai kaum hawa. Wanita tidak selamat bila bersendirian. Beremang bulu roma akak! Korang pun mesti takot kan..

Tambah² kalu kena keluar rumah sorang².. Tapi macamana nak buat, nak pergi sana-sini, takkan semua nak suh suami teman kan..

Meroyan dan rasa takut ni makin menjadi² lepas baca berita di laman yahoo yang bertajuk 'Rape Ordeal for 24-year-old trainee'.

Merujuk kepada berita tersebut: seorang pelatih lembaga tabung haji yang berusia 24 tahun telah dirompak semasa meletak kenderaan di tempat parking di stesen komuter batu 3 shah alam pada pukul 6 pagi. Dia juga dirogol dan dipaksa pose untuk gambar tidak senonoh.

Seriaulah kan.. Korang berhati²lah kalu bersendirian tuh.. Sentiasa alert sekeliling dan jangan lupa terus berdoa dan berserah kepadaNya.

Sepatutnya kes yang macam ni yang perlu diambil berat dan dicanang di muka depan akhbar.. Bukannye sibuk dok mengaibkan orang lan yang sudah jatuh maruah mereka.

"Ya Allah Engkau Jauhhkan lah kami daripada menjadi mangsa niat buruk jin dan manusia jahat".
Aamin.

4 comments:

★ aIsyaH ★ said...

memang menakutkan..tak berani pi mana s0rang2..msti ade peneman...hihi:)

*thanks atas k0mennya ye..:)

misyamissyou said...

mmg mintak jauh..smoge kite terhindar drp kes2 mcm ni..ishh

Hairun Azmi Hashim said...

Menakutkan...

Jom join Giveaway Sulung Miecyber's Blog

http://www.miecyber.com/2012/01/giveaway-sulung-miecybers-blog.html

kakyong said...

berita ni memang menakutkan