Macamaner Ke Rupernye?

Salam Satu Mesia!

Adeh, mata dah mengantuk, tapi ku tahankan jua.. Demi.. 
Demi apa? Ala korang mesti tahu punya kan.. Hehehe
Kita tinggalkan soal mengantuk dulu.. Ada bende lain yang bermain di fikiran nih..
Sebenarnya udah lamer, mokcik dok pikir.. 
Camaner ke rupernyer si BE (Buffered Earning) yang Encik Nuff dok beri kat semua orang tuh.. Kecuali mokcik ler.. Belom merasa lagi... Entah bila dapat merasa



Maksudnya.. Adakah kita boleh visual ia dengan mata? Atau hanya halimunan?
Kalu boleh di lihat.. Adakah ia berbentuk bulat atau bujur?
Adakah ia di atas, di tepi atau di bawah?
Besarkah ia? Huhu.. Banyaknye persoalan yang tergambar dalam kepala ni..
Ada sesapa boleh jawab? 

Itu baru BE.. Ada lagi satu.. ME (Metered Earning)
Camaner pulak rupe dia?
Kalu mee tu mokcik tahu lar.. samada mee goreng, mee bandung, atau pun rojak mee.. Memang sedap untuk di makan.. Ngee~
Ada sesapa boleh bantu?
Tolong lah bantu yer!



p/s: Tengah buntu ni... Apa kata kita minum dulu....

4 comments:

miyoshu212 said...

uikss..mcm sedap je ir 2... ~.~

ann said...

dengan poyonyer.. mokcik telah membuat n3 poyo nih..

miyoshu212: air tu mmg sodapp.. nak? buat sendiri.. ngeee~

papabear said...

BE tu iklan yg sentiasa muncul kat blog kita. Bentuk dia sama je dengan iklan yg biasa kita lihat cuma selagi kempen tak abis, dia keluar ikaln yg tu aja sampai abis kempen baru dia keluar iklan yg lain2... tapi dia tak keluar sepanjang hari la... ada time time dia jugak...

So, kat laman nuffnang kita, kat earning section tu nanti dia ada tulis buffered earning. dia akan kumpul sampai abis kempen.

bila kempen dah abis, dia convert jadi metered earning (ME). So, in summary, BE bila abis jadi ME...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kelebihan BE ni atau dlm BMnya Pendapatan Terumpuk ialah... pendapatan dikira melalui jumlah visitor.. tu yg ramai kejarkan BE...sbb makin ramai visitor bermakna BE meningkat.

“Buat duit dengan blog”