Apa korang sarapan pagi tadi

Salam Semua...

Korang sarapan apa tadi?
Lihatlah... apa yang hampir saja.. ann termakan...


Karipap

Hahaha.. takder niat pun nak reveal dari mana ann dapat karipap ni.. yang pasti bukan homemade daa.. tapi just nak kongsi pandangan dengan anda pembaca semua.. 
  • jangan makan di tempat x cukup cahaya- dikhuatiri x nampak apa yang hendak ditelan
  • jangan lupa baca basmallah sebelum makan - ini ajaran nabi kita
  • jangan lupa baca hamdallah lepas makan - sunnah nabi gak ni
  • jangan makan sampai habis - tinggal lah sket untuk orang belakang
  • jangan lupa cuci tangan sebelum&selepas makan - hmm.. td ann cuci ke tak tangan... haha kantoiii
  • jangan lupa kemas meja lepas makan - jika anda orang terakhir yang makan! haha.. tp kat rumah xder muka lain tukang kemas, x kira lah last ke first.. akaq jugak..

opps... ada lagi sikit tambahan..
ini kepada yang membuat karipap;
  • sila pakai penutup kepala/rambut
  • sila buat spek mata jika anda rabun
  • sila pegi check mata anda, jika x pasti rabun ke tidak..  
  • sila check mata di kedai spek mata yang berdekatan
  • sila check juga di kedai permata h*jr*h
*Semua di atas adalah dipendekkan cerita berkenaan kebersihan jugak.. 

Sekian dimaklumkan.

      5 comments:

      mamaafzal said...

      mama penah kena pau yang bawah dia macam ada fungus.maybe tpt kukusan kotor.terus mama boikot akak tu sampai skang ni

      ann said...

      ye ker.. sian mama.. nasib baik nampak kan.. silap hb tertelan jer truss.. itu penting mkn tmpt terrang.. ngeee

      kes saya ni bukan sbb nmpk pun memula tuh.. tp sbb rs geli kat pipi bila nak suap bende alah tuh.. mula tu mmg ingat rambut sendiri apsal mengerbang ke pipi nih.. hahaha.. kali kedua nak suap terasa lg.. br tergerak nak tgk kat karipap tu.. aiseh.. nasib tuhan masih sayangkan aku dr tertelan rambut si fulan..

      Bidadari said...

      Likes this...TQ..pesanan yg menarik..(^_^)

      suzie rahman said...

      hihi pntang nya klu jmp rmbut dlm mkanan

      ..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

      naseb bek rambut..kalau bulu ketiak??bulu hidung?

      uweeeeeeekkkkkkk.....